Handelsbanken

Prisvinnende kort design
Les mer

Kort design

Handelsbankens kort design

VÅRT OPPDRAG

Kunde

  • Handelsbanken Norge
Våre tjenester
  • Design strategi
  • Produkt design
  • Grafisk design
  • Illustrasjoner
  • Konsept utvikling

I 2005 fikk vår grunnlegger en spennende mulighet til å designe en kortserie for Handelsbanken Norge, og dette prosjektet har vært i hukomelsen et stolthetsøyeblikk siden den gang. Som designere er det alltid gledelig å se tilbake på oppdrag man har gjort med suksess, og Handelsbanken er definitivt en  favorittkunder å jobbe med!

Vi i Woda er ikke så glade i Janteloven og jobber frivillig for å fjerne den fra alle deler av sammfunnet. Det er lov og være stolt både av andre og seg selv.

Oppdraget i dette prosjektet var å utvikle en god design strategi som ville hjelpe Handelsbanken med å nå sine målsettinger. Målene kan generelt variere fra å bygge merkevare, til å skape en design og kommunikasjon som øker omsetningen gjennom direkte budskap, til å sette en ny standard som spres organisk gjennom deling og «word of mouth», eller gjennom støttende kampanjer og andre deler av selskapets markedskommunikasjon.

Handelsbanken er en kunde som har stor innsikt i hvordan et godt og sterkt designspråk kan påvirke kundeatferd. Som en ledende forretningsbank i Norge med en høy grad av eksklusivitet i tjenestene og produktene de tilbyr. Det var det ekstra viktig  å lage et designspråk som passet Handelsbankens merkevare og verdier.

Oppgaven var å utvikle en serie kredittkort som skulle representere et hierarki av eksklusivitet fra Platinum, Gull, Sølv og så videre. Hvert kort hadde sine egne fordeler og enkelte krav til brukeren. Designstrategien var å skape et visuelt hierarki som viste eksklusiviteten i hele kortserien samtidig som man kunne se hvilke kort som stod «øverst» når de ble sett på i sin helhet.

Et kort består av mange lag som kan brukes til å få frem forskjellige uttrykk av designet i kortet. Vi brukte ulike designelementer som farge, transparange dekor lag, tekstur og typografi for å skape dette designet. Vi samarbeidet tett med Handelsbanken for å sikre at vi skapte en kortserie som passet deres merkevare og kunne hjelpe dem med å nå sine mål.

Alt i alt var dette en kjempe spennende og utfordrende oppgave som vi er stolte av å ha levert til Handelsbanken. Noen av kortene skulle også få ekstra oppmerksomhet både i Norge og utenfor våre grenser.

"Gjennom designet måtte vi videreføre deres kvalitet, design og eksklusivitet."

WODA™

VIDEREFØRE SUKSESSEN

Når det gjelder design, er det vanlig at folk får følelser og emosjonelle reaksjoner til det de ser. Med kredittkort har designet en ekstra dimensjon i det faktum at man kan ta og føle på kortene. Vi utnyttet dette aspektet ved å velge spesifikke teknikker og materialer som ville fremheve designet på best mulig måte.

Vårt mål var å skape, spesielt med Platinum-kortet en ekstra dimensjon. Kortet hadde et mønster av små sirkler som gikk fra høyre til venstre, og prikkene ble gradvis svakere mot midten.

De fleste kort har kortets detaljer preget i kortet, men vi ønsket å skille oss ut ved å benytte en teknikk som skapte små «nupper» over hver sirkel i mønsteret. Slik at man kunne føle forskjellen mellom kort bare ved å ta på dem. I tillegg la vi til et «fabeldyr» i designet som symboliserer beskyttelse av verdier.

Kortene ble svært godt mottatt av Handelsbankens kunder og fikk flere designpriser. Kanskje den mest overraskende og morsomme prisen var fra Oslo Fashion Week. Kortene vant også priser fra anerkjente konkurranser som New York Festival og Clio.

Vi er takknemlige for samarbeidet med Handelsbanken og for at de ga oss frihet til å utforske kreativiteten vår og stolte på våre argumenter. Det var dette samarbeidet som gjorde det mulig å skape et så bra design produkt og en god opplevelse for alle involverte. Vi håper å jobbe mer med Handelsbanken i fremtiden .

Godt design er mer en vakkert for øyet

WODA™
  • Share:
Handelsbanken™ are registered trademarks Handelsbanken. © 2023. All rights reserved. All other copyrights and trademarks are the property of their respective owners.