Ford GT mobile app

En legede er tilbake
SE MER

Mobile app design for Ford

Vi har hatt en stor ære ved å få oppgaven med å designe den mobile appen til Ford GT. Dette er en spesiell oppgave, fordi Ford GT er en av de mest ikoniske og ettertraktede bilene i verden, og appen vil være en viktig del av bilens digitale opplevelse.

En historisk legende

Ford GT har hatt flere versjoner:

Ford GT40 (1964-1969): Den første Ford GT-modellen ble bygget som en racerbil i 1964, med den primære hensikten å konkurrere i 24-timers løpet på Le Mans. Modellen fikk navnet GT40 på grunn av sin lave høyde (bare 40 tommer). GT40 vant Le Mans fire år på rad fra 1966 til 1969.

Ford GT (2017-): I 2017 lanserte Ford en oppdatert versjon av GT-modellen. Den nye modellen hadde en lignende design som den forrige modellen, men med en mer aerodynamisk profil. Den nye GT hadde en 3,5 liters EcoBoost V6-motor som produserte over 600 hestekrefter og kunne akselerere fra 0 til 60 mph på 2,8 sekunder.

Det var her vi kom inn i deres legendariske historie.

En bra prosess

 • KUNDE:

  Ford motor company

 • ÅR:

  2017

 • OPPDRAG:

  Designe mobil app

Viktig for å få det beste resultatet

For å lage en mobilapp for Ford GT, var workshop en veldig nyttig måte å samarbeide med kunden og finne ut hva som er viktig for dem når det gjelder funksjonalitet og hva de ønsker kommunisere. Her er en beskrivelse av hvordan vi gjennomførte prosessen:

 1. Forberedelse: Før workshopen er det viktig å gjøre noen forberedelser. Vi definerte målene for workshopen, lagde en agenda og inviterte nøkkelpersoner fra Ford GT-teamet til å delta. Det var også nyttig å lage noen tidlige konsepter for appen som vi kunne bruke som utgangspunkt for diskusjoner.
 2. Introduksjon: Vi starter med en introduksjon som inkluderer formålet med workshopen og hva som forventes av deltakerne. Dette kan også være en mulighet for deltakerne å bli kjent med hverandre og få en oversikt over dagens agenda.
 3. Brainstorming: De stilte med mange så vi delte oss inn i mindre grupper og starte en seksjon av møtet for å samle ideer til funksjoner for appen. Ved å gå gjennom hva alle hadde kommet frem til brukte vi det til å lage en liste over hva slags informasjon og funksjonalitet som er viktig for kunden, og hvordan dette kan presenteres på en brukervennlig måte til brukere.
 4. Prototyping: Basert på ideene som ble samlet inn i møtet startet vi å lage en prototype av appen. Dette kan være en røff skisse eller en mockup som viser hvordan appen kan se ut og fungere.
 5. Testing: Etter at prototypen var laget, brukte vi Adobe XP som var ganske nytt for å teste appen og kunne gi og få tilbakemelding på hva som fungerte bra og hva som kunne forbedres. Dette er også en anledning til å identifisere eventuelle problemer med appens funksjonalitet eller brukervennlighet.
 6. Oppsummering: Etter en justering av hva vi mente burde endres hadde vi et møte med en oppsummering der deltakerne kunne diskutere hva som ble gjort og hvilke neste trinn som burde tas for å utvikle appen videre mot lansering.

Å samarbeide med kunden gjennom en workshop kan være svært nyttig for å skape et produkt som møter deres behov og forventninger samt brukerens. Ved å lage en prototype og teste den sammen med kunden og en test gruppe, kan man sikre at appen er brukervennlig og fungerer godt i praksis. Dette kan også bidra til å bygge tillit og samarbeid mellom alle hos oss og de hos Ford som jobber med appen.

Sterkt og visuelt språk

Vi bruker alle verktøy vi har tilgang til for å skape den beste løsnningen.

Hvordan vi designet løsningen

Adobe After Effects og Cinema 4D er begge kraftige verktøy for å skape animasjon og visuelle effekter. De kan brukes til å lage alt fra 2D-animasjon til komplekse 3D-scener og visualiseringer. Med disse verktøyene kan vi lage imponerende visuelle effekter og animasjoner som kan bidra til å skape et sterkt visuelt design språk.

XD er et annet verktøy som kan brukes til å lage prototyper og designe grensesnitt for digitale produkter. XD kan hjelpe oss med å lage wireframes og prototyper som kan testes og itereres på for å sikre en god brukeropplevelse. Ved å bruke XD kan vi også samarbeide med kunden, andre designere og utviklere for å sikre at produktet er så brukervennlig som mulig og at vi kan enklere gjøre justeringer.

For å lage en løsning med et sterkt og levende design språk, vi bruker disse verktøyene på forskjellige måter.

Når vi kombinerer disse verktøyene, kan vi skape en helhetlig løsning med et sterkt visuelt design språk og en god brukeropplevelse. Dette kan bidra til å øke retention og deling, og dermed hjelpe med å spre merkevaren og produktet organisk.

ALT ER I DETALJENE

Fonts / Typography
Antonio
ABCDEFGHIJKLMOPQRSTUVWXZ
abcdefghijklmnopqrstuvwxyz
1234567890
Color Palette
Whether you think you can, or you think you can’t. You’re right.

Henry Ford
 • Share:
FORD™ are registered trademarks of FORD MOTOR COMPANY. © 2023. All rights reserved. All other copyrights and trademarks are the property of their respective owners.